رادیاتورهای پنلی آرفولی با بیشترین بازدهی گرمایی
اساس ساخت رادیاتور پانلی بر مبنای استفاده از ورق های فولادی با ضخامت ۱٫۲ میلی متر می باشد که پس از عبور از قالبهای مخصوص با رنگ مخصوص فرانسوی رنگ آمیزی و عرضه می گردند.
رادیاتورهای پانلی در انواع و سایز های مختلف بوده و سایز های روتین آنها در آکس های ۵۰ و ۵۵ و ۶۰ سانتی و در طول های ۴۰، ۵۰، ۶۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰، ۱۶۰، ۱۸۰، ۲۰۰ سانتی قابل تامین می باشند.
رادیاتورهای سازگار با پکیج های شوفاژی دیواری کدام ها هستند؟
باور قدیمی موجود (به درستی) در سیستم های گرمایش مرکزی با دیگ های آبگرم (موتورخانه مرکزی) بر این است که رادیاتور های فولادی به دلیل رسوب بالا دچار فرسودگی با گذشت زمان می شوند و در این حالت رادیاتور های پره ای آلومینیومی بر آنها ترجیح داده می شوند. دلیل این اتفاق ورود مکرر آب تازه از منبع انبساط (پرکن) سیستم های مرکزی و به تبع آن ورود رسوب بیشتر و سوراخ شدن رادیاتورهای فولادی قدیمی حادث می شود.
ما در سیستم های پکیج شوفاژی دیواری در عمل اینگونه رسوبات مشاهده نمی شود. چرا که مدار گرمایشی یک بار با آب تا فشار ۱٫۵ بار پر می شود و در صورت عدم بروز نشتی این آب تا سالها در مدار گرمایشی خواهد چرخید. در این حالت رسوب بسیار بسیار ناچیز در سیستم اتفاق می افتد که عملا بحث سوراخ شدن رادیاتورهای پانلی منتفی می شود.
در حالی که شاید سوال این باشد چرا پکیج ها به رسوب بستن سریع شهره شده اند؟
لازم به ذکر است رسوب تشکیل شده در پکیج ها مربوط به قسمت تامین آبگرم مصرفی می باشد که هر بار آب تازه وارد مدار شده و پس از گرم شدن از طریق شیر ظرفشوئی یا دوش حمام از سیستم خارج می شود و با تکرار این عمل رسوب قابل ملاحظه ای در پکیج رخ می دهد.
موضوع مهم دیگری که میتوان در انتخاب نوع و جنس رادیاتور به آن اشاره کرد عدم سازگاری دو فلز آلومینیوم و مس در سیستم های گرمایشی می باشد!
رنگ سفید آب به دلیل وجود گازهای حاصل از واکنش میان مس و آلومینیوم می باشد
رادیاتور پانلی سازگار با پکیج
بدلیل وجود لوله های مسی در اغلب پکیج های شوفاژی در صورت استفاده از رادیاتورهای پره ای آلومینیومی بدلیل واکنش میان آن دو، گازهای قابل اشتعال داخل رادیاتورها ایجاد می شود که علاوه بر مختل کردن عملکرد رادیاتورها و نیاز مکرر به هواگیری (هفته ای یک بار) باعث آسیب به قطعات داخلی پکیج می گردد. این گاز را با گرفتن شعله در برابر پیچ هواگیری رادیاتورها می توان مشخص کرد.
علاوه بر این مهم از دیگر مزایای رادیاتورهای پانلی می توان به حجم آبگیری کم در آنها و عدم نیاز به دبی آب بالا (پمپ های پرقدرت تر در پکیج) اشاره کرد. این رادیاتورها بر خلاف رادیاتورهای آلومینیومی که سطحی کاملا داخل را تشکیل می دهند، از داخل و توسط کنوکتورها عمل انتقال حرارت را انجام می دهند.